Gossis hemsida
Besöksbild, hämtad från vårt webbhotells statistikuppgifter, som visar antalet besökare på vår hemsida under första halvåret 2016. På en större bild kan man tydligare se antalet besökare dag för dag.
Klicka här!

Egentligen skapades Gossis hemsida som en fortsättning på den smalfilm, som år 1953 spelades in av den dåvarande Gossis-eleven Matti Räykkönen. En yster och ganska närgången film som domineras av det dagliga livet bland skolans lärare och elever.

Efter många år i ett familjearkiv spelades filmen så småningom över till en videokassett. Därifrån var, flera år senare, steget inte långt till en DVD-skiva.

Först när DVD:n ljudsatts med den hurtiga musiken från The Royal Philharmonic Orchestra-inspelningen "Hooked on Classics", dök tanken upp om att distribuera filmen till nostalgiskt sinnade tidigare Gossis-elever.

För att nå ut till eventuellt intresserade mottagare, fann vi, att vi genom Internet kunde nå ut globalt med vår budskap om Gossis-filmen.

Med den djärva uppmaningen att hemsidans besökare kunde sända in material för publicering, blev resultatet en ström av foton och texter.

Det är där vi är nu!

Fler undersidor har tillkommit efter hand, bl.a. en sportsida som berättar om de idrottsframgångar som skolan kunnat stoltsera med under tidigare år. En sida har tillägnats skolans konstförening som varje år arrangerade Nyårssalongen där konstnärer från hela Sverige ställde ut landskapsvis.

För dig som vill sända oss material har vi bara en liten vädjan: Bilder bör inte överstiga 500 Kb, helst åtföljda av en förklarande text, bifogad som ett textdokument.

Eftersom strömmen av inkommande material ibland är stor och kan innehålla material som måste bearbetas, kan det ta sin tid innan vi hunnit redigera ditt material för införande på sajten. Säkert har du förståelse för att vi helst väljer ut material, företrädesvis från åren 1945 fram till år 1960.

Alltså: Välkommen med bidrag. Mycket nöje önskar vi dig som tar del av hemsidans innehåll. Är det någon elev, lärare eller annan person du snabbt vill finna på hemsidan, använd Googles sökmotor genom att i sökfältet ex. skriva Gossis Anders Lindhe
Inte alltid hundraprocentig täckning, men bra ändå!

Med vänlig hälsning

Pekka Idman, Tomas Nordbäck, Herbert Laserow

Kommentarer och synpunkter från våra besökare:

Hej!
Jag vill bara på detta sätt gratulera till den fina hemsidan över gossläroverket. Jag och min kusin Bengt var klasskompisar med Tomas Nordbäck på 50-talet. Det var mycket trevligt att se foton på våra gamla lärare. Hoppas att sidan kan uppdateras efter hand.

Vänliga hälsningar
Jan Lindskog

Underbart att denna hemsida kommit till – tack för det.
Var själv elev på Gossis 1962 – 1965 (Realexamen) innan jag tvångsförflyttades till Olympiaskolan.
Jag är stolt, att som elev, få var en del av denna hedervärda institution.
Jag skall botanisera bland mina minnen och foto och se om jag på något sätt kan bidraga.

Jörgen Hansson
Ekeby


Det väcker trots allt en del gamla minnen till liv när man tittar på ert material. Jag är imponerad av arbetet ni lägger ner.

Rolf Lundgren
Student 1952


Hej kära Gossis-redaktörer

Jag heter Bengt Henriksson och bor i Västerås. Jag var elev på gossis under 50-talet och efter realexamen flyttade jag från Helsingborg. Jag upptäckte gossis hemsida för några år sedan och har följd sida ganska frekvent sedan dess.

Jag vill gärna framhålla att ni redaktörer av sida utför ett fantastiskt arbete och jag följer alla nyheter med stort intresse. Jag är mycket imponerad och önskar Er all lycka framgent.

Jag är dessutom helt övertygad om att intresset för sidan ökar i proportionalitet med bostadsortens avstånd från Helsingborg.

Med varm gossis hälsning

Bengt