Gossis hemsida
Besökarstatistik, hämtad från vårt webbhotells insamlade uppgifter, som visar antalet besökare på vår hemsida under halvåret nov 2019 - maj 2020.

Egentligen skapades Gossis hemsida som en fortsättning på den smalfilm, som år 1953 spelades in av den dåvarande Gossis-eleven Matti Räykkönen. En yster och ganska närgången film som illustrerar det dagliga livet bland skolans lärare och elever.

Efter många år i ett familjearkiv överfördes filmen så småningom över till digitalt videoformat. Därifrån var, flera år senare, steget inte långt till en väl redigerad film.

Arbetet med att färdigställa filmen, ta fram kompletterande stillbilder på lärare och elever, skriva texter till filmen, utfördes i gott samarbete mellan Herbert Laserow och Pekka Idman (tidigare Räikkönen), båda elever på gamla Gossis på 50-talet.

När filmen till slut skulle ljudsättas med den klämmiga musiken "Hooked on Classics" med The Royal Philharmonic Orchestra, dök tanken upp om att distribuera filmen som DVD till nostalgiskt intresserade Gossis-elever. För att nå ut till intresserade mottagare, insåg vi att med en webbsida på Internet kunde vårt budskap om Gossis-filmen snabbt nå ut.

Det blev en omedelbar succé med lanceringen av filmen på DVD. Fram till 2016 sålde vi i princip slut på samtliga DVD-skivor. För nytillkomna intressenter kan vi idag erbjuda hela två Gossis-filmer i fullformat, direkt uppspelningsbara på hemsidan. Filmerna ligger för övrigt tryggt placerade på YouTube.

Det är där vi är nu!

Den djärva uppmaningen till hemsidans besökare, att sända in material för publicering, resulterade i en vild ström av foton och texter.

Fler undersidor har tillkommit efter hand, bl.a. en sportsida som berättar om de idrottsframgångar som skolan kunnat stoltsera med under tidigare år. En sida har tillägnats skolans konstförening som varje år arrangerade Nyårssalongen där konstnärer från hela Sverige ställde ut landskapsvis.

För dig som vill sända oss material har vi bara en liten vädjan: Bilder bör inte överstiga 500 Kb, helst åtföljda av en förklarande text, bifogad som ett textdokument.

Eftersom strömmen av inkommande material ibland är stor och kan innehålla material som måste bearbetas, kan det ta sin tid innan vi hunnit redigera ditt material för införande på sajten. Säkert har du förståelse för att vi helst väljer ut material, företrädesvis från åren 1945 fram till år 1965.

Alltså: Välkommen med bidrag. Mycket nöje önskar vi dig som tar del av hemsidans innehåll. Är det någon elev, lärare eller annan person du snabbt vill finna på hemsidan, använd Googles sökmotor genom att i sökfältet skriva exempelvis Gossis Anders Lindhe
Inte alltid hundraprocentig täckning, men bra ändå!

SPONSORER!

Denna nostagisida har en skör ekonomi. Vi har stort behov för ytterligare medel för att på sikt kunna hålla igång sidan. Frivilliga bidrag är alltid välkomna. Vill du hjälpa med att säkra hemsidans framtid, sätt in ett valfritt belopp (>100 kronor) på Sparbanken Skåne clearing 9313-9, bankkonto 524 416 546-9, mottagare "Bengt Samuelson". Aktuella sponsorer.

Med vänlig hälsning

Bengt Samuelson, Morgan Troedsson, Pekka Idman

Kommentarer och synpunkter från våra besökare:

Hej!
Jag vill bara på detta sätt gratulera till den fina hemsidan över gossläroverket. Jag och min kusin Bengt var klasskompisar med Tomas Nordbäck på 50-talet. Det var mycket trevligt att se foton på våra gamla lärare. Hoppas att sidan kan uppdateras efter hand.

Vänliga hälsningar
Jan Lindskog

Underbart att denna hemsida kommit till – tack för det.
Var själv elev på Gossis 1962 – 1965 (Realexamen) innan jag tvångsförflyttades till Olympiaskolan.
Jag är stolt, att som elev, få var en del av denna hedervärda institution.
Jag skall botanisera bland mina minnen och foto och se om jag på något sätt kan bidraga.

Jörgen Hansson
Ekeby


Det väcker trots allt en del gamla minnen till liv när man tittar på ert material. Jag är imponerad av arbetet ni lägger ner.

Rolf Lundgren
Student 1952


Hej kära Gossis-redaktörer

Jag heter Bengt Henriksson och bor i Västerås. Jag var elev på gossis under 50-talet och efter realexamen flyttade jag från Helsingborg. Jag upptäckte gossis hemsida för några år sedan och har följd sida ganska frekvent sedan dess.

Jag vill gärna framhålla att ni redaktörer av sida utför ett fantastiskt arbete och jag följer alla nyheter med stort intresse. Jag är mycket imponerad och önskar Er all lycka framgent.

Jag är dessutom helt övertygad om att intresset för sidan ökar i proportionalitet med bostadsortens avstånd från Helsingborg.

Med varm gossis hälsning

Bengt