En enastående sammanhållning under 55 år

Studentklassen RIV4a har i år 2015 åter samlats för att fira ett jubileum. Denna gång inget speciellt jubileum, men dock 55 år efter vår studentexamen.

När vi firade vårt 50-årsjubileum så bestämde vi att träffas varje år, och inte som tidigare vart femte eller vart tionde år. Att åren går sätter sina spår i antalet kvarvarande klassmedlemmar, så det gäller att utnyttja alla tillfällen att sammanstråla och ha trevligt tillsammans. Vi har ju trots allt en gång i tiden levt väldigt nära varandra under flera år.

Under åren som gått så har vi känt att vår gemenskap är lika stark nu som för ett halvt sekel sedan. Och som inte detta var nog, så har vi vår klassföreståndare Carl-Bertil Eiman (i år 2015 firade vi hans 90 år) som fortfarande troget förgyller våra numera årliga sammankomster. Vi har sedan vår första sammankomst fem år efter studentexamen 1960, alltid firat under två dagar. I år så var vi första dagen på restaurant VIA 95. Det var en härlig sommarkväll, och vi njöt av den pastorala utsikten över Sundet, ihop med underbar mat (sexrättersmeny), för att sedan andra dagen göra en dagstur till Ven. Denna utflykt blev en oförglömlig upplevelse, mest tack vara vår 32-åriga guide Nina Petersson. Hennes cv och sakkunniga guidning var lika imponerande som hennes personliga utstrålning.

14 av oss kvarvarande 21 som tog studentexamen 1960 var med i firandet. På fotot ovan, som publicerades i HD den 31 maj 2015, så är vi från vänster: Sören Sommelius, Sten Bengtsson, Mats Berglund, Kjell Rydberg, Olle Ramnäs, Lars Hagerman, klassföreståndare Carl-Bertil Eiman, Rolf Lindelöf, Ulf Inger, Sven Wittgren, Kurt Svensson, Bo Svärd och Percy Nessling. Med på träffen var även Bo Sandgren och Fred Callisen.

Bilden kan du se separat i ett större format genom att klicka här.

Till denna krönika bifogas även ett HD-urklipp från 1965 som du ser allra längst ner på denna sida. Däremellan en bild av C. B. Eiman vid vårt jubileum samt Helsingborgs Dagblads presentation av händelsen.

Hälsningar
ROLF LINDELÖF